Doplnok stravy

Nedostatok testosterónu a andropauza sa týkajú všetkých mužov, riešenie je pritom jednoduché

Obidva spomínané termíny znejú odborne, ale nejde o nič iné, než o obdobie v živote muža, keď dochádza k poklesu tvorby pohlavných hormónov. Poznať môžete tiež termín prechod. Existuje niekoľko spôsobov, ktorými sa dá nedostatok testosterónu riešiť:

Nedostatok testosterónu a andropauza sa týkajú všetkých mužov, riešenie je pritom jednoduché

Či je reč o ženách alebo o mužoch, andropauza i menopauza majú veľa spoločného. Objavujú sa približne okolo 45- 55 roku života a ťažkosti, ktoré spôsobujú sú podobné. Nedostatok testosterónu u mužov nie je v spoločnosti príliš diskutovaná téma. Napriek tomu sa nikomu nevyhne. Rozdiel je v tom, že každý muž vníma prejavy andropauzy inak:

Strata energie a pocit vyčerpania

Najčastejším prejavom andropauzy, keď dochádza k ubúdaniu testosterónu je únava. Zrazu už nevládzete toľko, čo kedysi. Ubúdajú vám fyzické i psychické sily a táto celková strata energie je sprevádzaná zvýšenou potrebou spánku. Nadväzujúcimi ťažkosťami sú zlá nálada, podráždenosť, znížená odolnosť voči stresu. 

Z fyzických prejavov je treba spomenúť návaly tepla, potenie a tiež začínajúce sa ťažkosti s pohybovým ústrojenstvom

Nižšie libido a strata túžby

Nedostatok testosterónu so sebou prináša nepríjemnosti aj v oblasti sexuálneho života. Ide o znížený fyzický výkon, ale aj o zníženie libida. Ako prvé by vám možno napadlo užiť testosterón v tabletách. Takto to žiaľ nefunguje, pretože hormóny si ľudské telo vyrába samé a ich umelé dopĺňanie do organizmu sa využíva iba v prípadoch vzácnych a vážnych ochorení a liečba prebieha pod dohľadom lekára. 

Nedostatok testosterónu sa preto v bežnej praxi snažíme potlačiť a povzbudiť jeho prirodzenú tvorbu. To sa dá prostredníctvom byliniek a minerálov

Tvorbu testosterónu v tele je možné podporiť hneď niekoľkými prírodnými prostriedkami. Práve tento mužský hormón má na starosti všetko, čo robí muža mužom. Základom je doplniť minerály a vitamíny, aby sa podporilo celkové mužské zdravie. Tými základnými sú zinok, selén a horčík

Z rastlinných výťažkov nejde nespomenúť ženšen. Je to skutočný životabudič, ktorý je niekoľkonásobne povzbudzujúcejší ako napríklad káva. Tiež prebúdza sexuálnu túžbu a zlepšuje výkon. Na rozdiel od kávy nemá nepríjemné vedľajšie účinky a pôsobí dlhodobo

ženšen

Okrem doplnkov výživy sa zamerajte aj na životosprávu

Pravidelný a dostatočný spánok zohráva kľúčovú úlohu. Testosterón sa tvorí najmä v spánku. Skúste chodiť každý deň spať a vstávať v rovnakom čase a spravte si z toho rutinu. Muži po päťdesiatke by mali spať najmenej 8 hodín denne!

Pre zlepšenie fyzickej i psychickej kondície by malo byť samozrejmosťou zaradiť aj pravidelný pohyb. Telesná aktivita totiž naštartuje tvorbu hormónov. Veľmi podstatným krokom k tomu, ako sa cítiť výborne bez ohľadu na vek je čistá hlava. Snažte sa v maximálnej možnej miere odbúrať stres a vyhýbať sa situáciám, ktoré vás znervózňujú. Práve psychická záťaž je príčinou mnohých vážnych ťažkostí. Vyhnúť sa jej pritom dá pomocou vitamínov a minerálov. 

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa