Doplnok stravy

Spoľahlivý výživový doplnok stravy testosterón nedodáva, môže však podporiť jeho prirodzenú tvorbu

Ako je to s produktmi, ktoré sľubujú zvýšenie hladiny testosterónu? Naozaj sa na ne môžete spoľahnúť? Radšej sa na svoje problémy zamerajte komplexne a pomoc hľadajte v zdravom životnom štýle. Výživový doplnok stravy testosterón totiž obsahovať nemá, ak je voľne predajný...

Spoľahlivý výživový doplnok stravy testosterón nedodáva, môže však podporiť jeho prirodzenú tvorbu

Užívanie hormónov nie je sranda 

Dospeli ste k rozhodnutiu, že vaše problémy by mohlo vyriešiť dopĺňanie testosterónu? Skúste sa na situáciu pozrieť skutočne zo všetkých uhlov pohľadu. Hormóny sú látky, ktoré si telo produkuje samo a ktoré, veľmi zjednodušene povedané, riadia chod nášho tela. Ak máte nejakého hormónu málo, nestačí ho jednoducho začať užívať v tabletkách a myslieť si, že tým sa všetko vyrieši. 

Predovšetkým je nutné uvedomiť si, že takýto postup musí vždy prebiehať pod dozorom lekára a že preparáty s hormónmi nikdy nezoženiete bez predpisu. Ak snáď áno, dajte od nich ruky preč. Ich užívanie bez vedomia doktora nie je bezpečné! Výživový doplnok testosterón obsahovať nesmie, ak je voľne predajný a od spoľahlivého výrobcu. 

Je teda možné podporiť hladinu testosterónu aj bez hormonálnych preparátov? 

Áno, možné to je. Iste viete, že organizmus môžete podporiť mnohými prírodnými výťažkami, minerálmi a vitamínmi a čiastočne tak ovplyvniť svoje zdravie. Existujú aj živiny, ktoré podporujú prirodzenú tvorbu testosterónu a najlepšie je zaradiť ich pravidelne do vášho jedálnička. 

Čo napomáha tvorbe testosterónu? 

Zinok sa podieľa na udržiavaní hladiny testosterónu a okrem toho je nevyhnutný pre reprodukčný systém. Podieľa sa tiež na metabolizme a rozhodne je celkovo zdraviu prospešný. 

Spánok je zadarmo a pritom toľko opomínaný! Testosterón sa tvorí hlavne počas spánku. Majte na pamäti, že nestačí spať 3 hodiny. Celý proces má svoj poriadok a ak spíte málo, tvorba testosterónu je znížená až o desiatky percent. Veľmi dôležitá je aj kvalita spánku. Teda, obmedziť rušivé elementy a snažiť sa spať najmenej 8 hodín denne a v pravidelných časoch. 

Obmedzenie stresu tiež nič nestojí, hoci ide o uhol pohľadu. V každom prípade je vo vašom najvyššom záujme vyvarovať sa mu. Počas vypätia sa produkuje hormón kortizol, ktorý má za úlohu vás chrániť. Ten ale pracuje úplne opačne ako testosterón, ktorého tvorbu utlmuje. 

Čo platí na prejavy nedostatku testosterónu? 

Vyššie sme spomenuli, akou cestou je možné podporiť tvorbu testosterónu. Riešenie môžete hľadať aj inde – pracovať na tom, aby ste zmiernili nepríjemné prejavy, ktoré nedostatok testosterónu má. Je to únava, vyčerpanie, zhoršená fyzická a duševná kondícia, podráždenosť, náladovosť alebo aj zmeny vzhľadu – kvalita vlasov či tzv. „oteckovská postava“. 

Senovka grécka je dokonca aj chutná, používa sa ako korenie hlavne v stredozemnej kuchyni. Pôsobí ako mentálne tonikum a podieľa sa na udržiavaní hladiny tukov. To s mužským zdravím úzko, aj keď trochu zložito, súvisí. Práve tuky (cholesterol) súvisia s produkciou testosterónu. 

Damiana je skvelá pre regeneráciu duševnej aj fyzickej sily a odolnosti. Má pozitívny vplyv na nervový systém a pri strese. 

Pokles hladiny testosterónu je po tridsiatke prirodzený.

Pri riešení týchto problémov vezmite rozum do hrsti: bezpečný výživový doplnok testosterón obsahovať nemá, v tom je slovenská legislatíva prísna. Zamerajte sa radšej na zdravý životný štýl, kvalitný spánok, šport a pokúste dopĺňať zinok. S bojom proti stresu a vypätiu vám pomôžu produkty prírody. 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa