Doplnok stravy

Aké má mužská menopauza príznaky a prečo je dôležitý testosterón?

Prečítajte si, aké má mužská menopauza príznaky a akú úlohu tu hrá hladina testosterónu. Dozviete sa tiež, ako ho doplniť.

Aké má mužská menopauza príznaky a prečo je dôležitý testosterón?

Niečo málo o testosteróne

Ako sme spomínali, ide o hormón prítomný nielen u mužov, ale aj u žien. Všeobecne vzaté ovplyvňuje mnoho procesov: schopnosť reprodukcie, rast svalov a kostnej hmoty, metabolizmus tukov, hustotu vlasov a fúzov a má vplyv aj na psychiku. Testosterón je skrátka podstatný pre zdravie celého organizmu. 

Je prirodzené, že za vrcholom plodného obdobia muža začne hladina testosterónu postupne klesať. Zmeny potom prichádzajú postupne. Koncom stredného veku potom dochádza u všetkých mužov k andropauze – hormonálnej zmene, ktorú zažívajú v podobe menopauzy aj ženy. 

Prejavy andropauzy a nedostatku testosterónu sa riešia rôzne – úpravou životného štýlu, bylinkami, pohybom i výživovými doplnkami.

Kúzelný preparát plný testosterónu neexistuje

Hneď na začiatok si vyjasnime situáciu ohľadne doplňovania testosterónu. Tento hormón si telo produkuje samo. Približne okolo tridsiatky ale začína produkcia testosterónu postupne klesať. Aké má mužská menopauza príznaky? 

- únava, podráždenosť, horší výkon, ale napríklad aj ukladanie tuku na úkor budovania svalovej hmoty. Na prvú dobrú človeka napadne, že toto všetko by predsa ľahko vyriešil testosterón v tabletkách. Pretože je to ale o hormón, nie je to s ním vôbec také jednoduché a tak je jeho umelé dodávanie do tela určené len výnimočným a špecifickým prípadom s cieľom liečby.

Bojovať s nízkou hladinou testosterónu teda budeme musieť inak. Namiesto toho, aby sme riešili, ako doplniť testosterón u muža, zameriame sa na podporu jeho tvorby v tele.

Čo podporí tvorbu testosterónu?

Odporúčame ísť na to od lesa a podporiť testosterón vo viacerých ohľadoch:

  • Kvalitný spánok je dôležitý preto, aby v tele mohli prebehnúť procesy, ktoré sú počas bdenia obmedzené. Tvorba testosterónu je jedným z nich. Doprajte si najmenej 8 hodín spánku denne.
  • Fajčenie a alkohol majú preukázateľný neblahý vplyv na mužské zdravie celkovo. Dá sa povedať, že len podporia všetky neblahé prejavy andropauzy a telo oslabia.
  • Orientujte sa na rozumnú stravu, nadváha je totiž tiež prekážkou v tvorbe testosterónu.
  • Nezabúdajte, že stres prichádza plazivo. A že duševná pohoda má na tvorbu testosterónu tiež vplyv.

Stavte na zinok

Ak je niečo, čo by mali muži doplňovať výživovými doplnkami, je to zinok a hneď za ním aj selén. Tieto dve živiny nám môžu chýbať, ale pre mužské zdravie sú skutočne potrebné. Podporujú udržanie hladiny testosterónu v krvi a okrem toho sú dobré aj pre zdravie prostaty.



ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa