Doplnok stravy

Ako dlho trvá mužský prechod a prečo hrá úlohu aj spodná bielizeň?

Zdá sa vám, že sa začínate správať ako vaša manželka v prechode? Áno, aj muži majú svoje dni. Hovorí sa im aj andropauza. Zaujíma vás, ako dlho trvá mužský prechod a či vás vôbec musí stretnúť?

Ako dlho trvá mužský prechod a prečo hrá úlohu aj spodná bielizeň?

Čo sa v článku dozviete:

  • čo je to andropauza a ako sa líši od menopauzy
  • ako dlho trvá mužský prechod a koho sa týka
  • ktoré drobnosti môžu mužský prechod významne ovplyvniť

Prechod nemajú len pre ženy

Síce sa o ňom v spoločnosti takmer nehovorí, ale napriek tomu existuje. Mužský prechod, odborne nazývaný andropauza, je súčasťou života každého muža. Je to obdobie, kedy sa mužské telo začne meniť, a to nielen vizuálne. Je sprevádzaný hormonálnymi zmenami a najmä ide o pokles testosterónu.

Unavený muž

Kým niektorí muži na sebe nepozorujú skoro žiadne zmeny, iní si ho, bohužiaľ, užijú so všetkou parádou. Prejavy sú podobné ako pri ženskej menopauzy. Odpoveď na otázku „Ako dlho trvá mužský prechod“ preto nie je jednoduchá – niekedy totiž muž ani nespozná, kedy u neho andropauza začala.

Objavili sa u vás tieto príznaky? Potom ste možno v prechode

Andropauza prichádza bez ohlásenia a na váš vek sa príliš nepýta. Zmeny nálady, únava, podráždenosť, vypadávanie vlasov alebo ťažkosti v intímnej oblasti. Hormonálne zmeny môžu spôsobiť doslova búrku v mužskom organizme. Zvyčajne prídu okolo 40. až 50. roku života, ale pokles testosterónu zvyčajne začína už oveľa skôr (okolo tridsiatky).

Ako dlho trvá mužský prechod? U každého je to iné, ale mierne prejavy môžu pretrvávať aj niekoľko rokov. Rozhodne nejde o proces, ktorý by telo zvládlo za mesiac! Oplatí sa preto pre svoje zdravie niečo urobiť:

Choďte na to cez trenírky

Hovorí sa, že niekedy tie najjednoduchšie veci sú tie najlepšie. A tak je to aj s voľbou spodnej bielizne. Testosterón sa produkuje v semenníkoch, ktoré potrebujú o niečo nižšiu teplotu ako zvyšok tela. Doprajte im teda voľnosť v takej spodnej bielizni, ktorá bude vzdušná a priedušná. Toto kritérium spĺňajú trenírky, ktoré na rozdiel od boxerok a slipom pomôžu udržiavať správnu teplotu v intímnych partiách.

Tvorbu testosterónu podporí šport

Fyzická aktivita zlepší nielen vašu kondíciu, ale aj tvorbu testosterónu. Pohyb a adrenalín vás doslova nakopnú. Nemusí ísť o drinu v posilňovni – počíta sa akákoľvek fyzická aktivita, ideálne pravidelná a na čerstvom vzduchu.

Testosterón sa najviac tvorí počas spánku, preto si po aktívnom oddychu nezabúdajte dopriať kvalitný spánok.

Aké výživové doplnky si vybrať?

Výživové doplnky sú vždy stávka na istotu. Obsahujú totiž presne také látky a v takom množstve, ktoré naše telo ocení. Počas andropauzy ide o dve kľúčové veci: zmierniť pokles testosterónu a podporiť jeho tvorbu a zároveň sa snažiť riešiť prejavy mužského prechodu:

Tvorbu testosterónu podporuje hlavne zinok. Okrem toho sa stará o celý reprodukčný systém a pretože ho v bežnej strave veľa nie je, je fajn ho dopĺňať.

Na únavu a vyčerpanie pomáha napríklad ženšen. Pretože je dôležité zamerať sa na fyzickú aj duševnú kondíciu, vyskúšajte tiež damianu.

Pre mužské zdravie je potom ideálna kombinácia horčíka, zinku, vitamínov skupiny B, vitamínu C a vitamínu D. To je taký základ, ktorý by muži mali dopĺňať bez ohľadu na svoj vek.

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa