Doplnok stravy

Čo pomáha na stres? Doplňte minerály a stavte na bylinky

Náročná práca a zodpovednosť za celú rodinu dá niekedy poriadne zabrať. Väčšinou je práve na vás „byť hlavou“ celej rodiny. Aj keď sa to nahlas často nerieši, aj muži sú vystavení psychickej záťaži, ktorá ich môže dostať do nepohody. Prečítajte si, čo pomáha na stres dlhodobo:

Čo pomáha na stres? Doplňte minerály a stavte na bylinky

V prvom rade je dôležité vedieť, čo je to stres:

Stres, eustres a distres – čo prosím?

Iste ste počas svojho života zažili situáciu, kedy ste cítili duševné vypätie či nerovnováhu. Príde vždy, keď pred nami stojí nejaká výzva, zmena, hrozba či nebezpečenstvo. Že ste o eustrese a distrese nikdy nepočuli? Jednoducho povedané, ide o druhy stresu.

Eustres si môžeme predstaviť ako pozitívnu záťaž, skrátka ten zdravý stres, ktorý nás motivuje k lepším výkonom a prekonávaním prekážok.

Distres je naopak negatívna nadmerná záťaž, s ktorou treba niečo robiť.

Neradno ho podceňovať

Dlhodobý stres ovplyvňuje náš organizmus a môže negatívne pôsobiť nielen na zdravie duševné, ale aj fyzické. Preto by sme ho nemali brať na ľahkú váhu. Pokiaľ ale čítate tieto riadky, pravdepodobne ste odhodlaní sa stresom niečo robiť. A to je dobre!

Prečítajte si, čo pomáha na stres:

Relax povolený

Naučte sa relaxovať a doprajte si každý deň aspoň chvíľku pre seba. Je len na vás a vašich časových možnostiach, akú formu relaxu si zvolíte. Oddýchnuť si môžete pri počúvaní obľúbenej hudby, rôznych koníčkoch alebo napríklad behu v prírode.

Rady dedka bylinkára

Počuli ste o medovke? Táto bylinka s jemnou citrónovou vôňou je skvelá na upokojenie aj spánok. Ak si dáte jednu šálku pred spaním, uvidíte, že sa vyspíte ako bábätko. Ak vám vysedávanie pri čaju nie je práve po chuti, skúsiť môžete aj bylinkové tinktúry. Okrem medovky je na psychickú pohodu aj pokojný spánok vhodný napríklad ľubovník, materina dúška alebo valeriána.

Veľmi dobre pôsobí kombinácia so ženšenom, ktorý povzbudzuje myseľ a duševné zdravie v niekoľkých rovinách.

Cesta cez vitamíny a minerály

Zinok, horčík, selén a vitamín B patria medzi overených pomocníkov, ktorí prispievajú k správnej funkcii psychiky a odolnosti. Ak hľadáte niečo, čo pomáha na stres, minerály by ste rozhodne mali pravidelne dopĺňať. Okrem toho majú tiež kopu ďalších pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. Aby bolo ich užívanie ľahšie, snažte sa nájsť produkt, ktorý bude obsahovať všetky spomínané vitamíny, minerály a ideálne aj výťažky z rastlín, ako je práve spomínaný ženšen.

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa