Doplnok stravy

Ako zvýšiť testosterón? Užívajte zinok!

Uveďme však veci na pravú mieru: hľadáte možnosti, ako zvýšiť testosterón? Buďte opatrní. Prirodzenou a bezpečnou cestou, bohužiaľ, hladinu testosterónu zvýšiť nejde. Možné to je len pod lekárskym dohľadom v rámci hormonálnej liečby.

Ako zvýšiť testosterón? Užívajte zinok!

Čo však možné je, je zameranie sa na udržanie hladiny testosterónu a zvýšenie jeho tvorby. Pomôžu s tým rastlinné výťažky, ale aj niektoré minerály, medzi ktorými jednoznačne vyhráva zinok. 

Zinok pomáha udržiavať hladinu testosterónu

Testosterón je hormón zodpovedný za mužské zdravie. Úlohu zohráva nielen v otázke reprodukcie a prostaty. Hladina testosterónu sa prejaví na našom vzhľade, správaní aj nálade. Bohužiaľ, v súčasnosti sa správame tak, že hladina testosterónu klesá: málo spíme, jedlom sa zaoberáme málo a sedavé zamestnanie nekompenzujeme aktívnym pohybom. 

Ako zvýšiť testosterón? Užívajte zinok! - ilustračný obrázok

Pre hladinu testosterónu je nevyhnutný zinok. V mladosti s tým až taký problém nie je, pretože testosterónu sa tvorí dosť. Po tridsiatke však jeho tvorba klesá – každý rok rádovo o niekoľko percent. Znížená tvorba testosterónu sa prejaví únavou, podráždenosťou a fyzickým i duševným vyčerpaním. 

Na stratu zinku si však treba dávať pozor – tak, ako iné minerály, sa odplavuje potením a pokiaľ máte veľa fyzickej aktivity, telo ho kvôli regenerácii potrebuje väčšie množstvo. 

Zinok má navyše množstvo ďalších skvelých vedľajších účinkov

Z predošlých riadkov sa môže zdať, že zinok je minerálom iba pre mužov. Nie je to však pravda, mimoriadne prospešný je aj pre ženy. Podieľa sa na metabolizme cukrov, tukov a bielkovín a chráni naše bunky pred škodlivinami. Je dôležitý na kosti, svaly a krásnu pokožku, vlasy i nechty.

Najväčším benefitom je bezpochyby podpora imunity, a pretože vo všeobecnosti jeme potravín bohatých na zinok málo, je fajn dopĺňať ho prostredníctvom výživových doplnkov. 

Ustrice, huby aj tekvicové semienka

To sú potraviny bohaté na zinok. Ako zdroj zinku je vhodné aj hovädzie mäso. Vždy však myslite na to, aké množstvo danej potraviny ste schopný zjesť, a koľko zinku tým pádom prijmete. Na podporu tvorby testosterónu je určite skvelé kombinovať zinok s ďalšími minerálmi a vitamínmi, ktoré povzbudia mužské zdravie. Je to hlavne selén, vitamíny skupiny B a vitamín D

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa