Doplnok stravy

Vitamíny na podporu plodnosti muža? Zamerajte sa hlavne na zinok.

Aj keď sú vitamíny na podporu plodnosti muža často vyhľadávaným pomocníkom, bohužiaľ nie sú také zázračné, ako sa čaká. Vyskúšať ale môžete niečo iné – zinok. Poďte si o ňom prečítať viac.

Vitamíny na podporu plodnosti muža? Zamerajte sa hlavne na zinok.

Na čo je dobrý zinok? Hodí sa na imunitu aj pre mužské zdravie

Zinok patrí medzi tie najzákladnejšie živiny, ktoré je dobré doplňovať. Podieľa sa na podpore imunity, má vplyv na kvalitu kože, vlasov a nechtov. Ešte viac je dôležitý pre mužov, pretože podporuje normálnu tvorbu spermií a stará sa o prostatu. Ak sa snažíte o počatie, nemal by zinok uniknúť vašej pozornosti. Ďalej má zinok za úlohu normálnu funkciu svalovej sústavy a podieľa sa na syntéze bielkovín. 

Vitamíny na podporu plodnosti muža

Vitamíny patria do inej skupiny živín, než napr. minerály. Pôsobia odlišne a nemožno ich porovnávať. Faktom je, že žiadny vitamín nemá preukázané účinky na podporu plodnosti. To však neznamená, že sú na nič. Vitamíny rozpustné v tukoch (A, D, E a K) a vitamíny rozpustné vo vode (B a C) sú pilierom zdravia. Všeobecne o nich môžeme povedať, že sú dobré na imunitu, podporu energie, správny vývoj atď.

Muži veľakrát hľadajú výživový doplnok na plodnosť, ktorý prezývajú vitamín. To je ale pomerne nepresné a mätúce. 

Prečo doplňovať zinok? 

Jednak bežný český jedálny lístok obsahuje málo potravín bohatých na zinok, po druhé sú aj samotné potraviny na zinok chudobné. Môže za to kvalita pôdy, v ktorej sa pestujú rastliny, ktoré následne slúžia ako krmivo pre zvieratá. Uvádza sa, že pred pár desiatkami rokov bola pôda oveľa bohatšia za minerály, než je dnes. 

Málokto tiež poctivo zaraďuje do jedálneho lístka potraviny bohaté na zinok. Nie sme skrátka zvyknutí jesť niekoľkokrát týždenne strukoviny, celozrnné obilniny alebo napríklad pohánku. Je najvyšší čas sa to naučiť!

Viete, v čom je zinok? 

Skutočne veľkým zdrojom zinku sú ustrice. Je nám jasné, že tie sa na vašom tanieri asi nikdy nenachádzajú. Čo je ale veľmi dostupné, sú napríklad tekvicové semienka. Okrem nich obsahujú zinok napríklad vlašské orechy. Vlastne je dobré jesť oriešky a semienka všeobecne. 

Ešte lepšiu vstrebateľnosť v našom organizme majú zdroje zinku živočíšneho pôvodu. Tými sú najmä červené druhy mäsa, respektíve vnútornosti. 

Doplniť zinok teda nie je nič zložité, budete ale musieť stráviť nejaký čas v kuchyni a dobre si naplánovať nákupný zoznam. Pestrosť jedálneho lístka je ale dôležitá aj kvôli ďalším minerálom a vitamínom, preto sa táto investícia do času vráti na vašom zdraví.

Zinok je možné jednoducho užívať aj v tabletách. Tu určite odporúčame kombináciu napr. so selénom a vitamínom B. Vďaka tomu urobíte pre svoje mužské zdravie maximum!


ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa