Doplnok stravy

Vitamíny pre mužov na plodnosť? Dôležitejšie sú minerály, zhodujú sa odborníci

V snahe počať potomka ľudia často vyhľadávajú vitamíny pre mužov na plodnosť. Zo svojej podstaty však príliš pomôcť nedokážu, preto je lepšie zamerať sa na prísun minerálov.

Vitamíny pre mužov na plodnosť? Dôležitejšie sú minerály, zhodujú sa odborníci

Vitamíny sú malí páni

Výborne prospievajú imunite, dokážu podporiť pohybový aparát alebo máme vďaka nim krajšiu pokožku. Zvýšiť plodnosť však, bohužiaľ, nedokážu. Na počatie dieťaťa je samozrejme dôležité byť v dobrej fyzickej a duševnej kondícii a k tomu vitamíny v každom prípade patria. Nemali by sme sa však na nich spoliehať ako na spásu. 

Akú úlohu zohrávajú v otázke počatia minerály?

U nich je to iné. Zatiaľ čo vitamíny na mužskú plodnosť môžeme považovať za podporný prostriedok, minerály dokážu pomôcť viac. Predovšetkým zinok – ten má priamy vplyv na mužské zdravie. Prispieva k udržaniu normálnej hladiny hormónu testosterónu a k rozmnožovacej schopnosti. Okrem toho je výborný na prostatu. 

Usmievajúci sa pár

Zinok je dôležitý na kvalitu spermií

Podieľa sa na ich tvorbe tým, že pomáha udržovať hladinu mužských hormónov. Ide o komplikovaný proces, kedy všetko so všetkým súvisí. Ostatne, hladina hormónov neovplyvňuje len potenciu. U starších mužov je to dôležité aj kvôli zdravej prostate. Pamätajte však na to, že spermie dozrievajú niekoľko týždňov, preto je potrebné dopĺňať zinok dlhodobo

Mnoho mužov má nedostatok zinku, avšak ani s jeho nadbytkom by sa to nemalo preháňať. Pokiaľ riešite otázku plodnosti, odporúčame situáciu konzultovať s lekárom a zinok užívať v takom množstve, aké vám odporučí. 

Starajte sa o duševné zdravie

Nie nadarmo sa hovorí, že duševný stav úzko súvisí so stavom zdravotným. Mnoho párov zažíva počas snahy o počatie bábätka obrovský nátlak. Tím sa dostávajú do začarovaného kruhu – po fyzickej stránke je všetko v úplnom poriadku a napriek tomu sa im nedarí otehotnieť. 

Psychika zohráva obrovskú úlohu! Skôr, ako vitamíny na mužskú plodnosť preto vyhľadávajte spôsoby, ako si duševne odpočinúť. Venujte sa športu, majte zdravý jedálniček a dostatočne spite. Tieto maličkosti a ich zanedbanie bývajú častou príčinou toho, že počatie potomka môže trvať dlhé mesiace. 

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa