Doplnok stravy

Kedy užívať zinok, pre koho je vhodný a aké sú zdroje zinku?

Zinok je jednou zo základných živín, ktoré môžeme čerpať ako z potravy, tak ho možno telu dodávať formou výživových doplnkov. Viete však, kedy užívať zinok a aké má jeho užívanie benefity?

Kedy užívať zinok, pre koho je vhodný a aké sú zdroje zinku?

Zinok má na starosti dôležité procesy v tele

A je ich hneď niekoľko. Podľa množstiev, ktoré prijmete, dokáže podporiť imunitu, postarať sa o kvalitu vlasov, kože a nechtov, prispieva k udržaniu normálneho stavu kostí a predovšetkým na udržanie správnej hladiny testosterónu v krvi. 

Zinok teda potrebujú ako muži, tak ženy. Každý na ňom ocení niečo iné a určite je dobré na jeho príjem nezabúdať. Dalo by sa povedať, že to, kedy užívať zinok, záleží na tom, či máme v uvedených oblastiach nejaké problémy. Bohužiaľ to sami doma nemusíme poznať, pretože napr. lámavé nechty môžu mať množstvo iných príčin, než je nedostatok zinku.

Vo všeobecnosti však platí, že populácia má zinku málo a v rozumnej miere sa jeho užívanie oplatí každému

Mužom prospeje na plodnosť i prostatu

Zinok je zásadnou živinou na mužské zdravie. A keďže prostata súvisí ako s pohlavným životom, tak s močovými cestami, oceníme účinky zinku dvojnásobne. Je potrebný na udržanie hladiny hormónu testosterónu, na tvorbu semena a oboje má súvislosť so schopnosťou rozmnožovania. Preto je zinok v tomto ohľade lepší, než vitamíny na plodnosť a iné produkty. Celkovo je fajn dbať o mužské zdravie dostatočným prísunom živín. Viete, aké majú zinok a selén účinky v oblasti plodnosti? Muži potrebujú zinku o niečo viac než ženy a s pribúdajúcim vekom prichádza čas, kedy brať zinok vážne. Páni by ho mali začať dopĺňať, aby sa udržiavali v dobrom stave. V minulosti sme sa už pozreli na to, ako podporiť mužské zdravie. Odporúčame si prečítať tento užitočný článok, kde sa dozviete praktické informácie nielen o výžive.

Muž v planku

Ako si pochutiť na zinku?

V čom sa nacháza zinok? Túto otázku si kladie každý, kto sa začal zaoberať zdravým jedálničkom. Radosť budú mať milovníci mäsa. Zdroje zinku sú hlavne v červenom mäse, vnútornostiach, o niečo menej potom v hydinovom mäse. Nájdeme ho aj v strukovinách a celozrnných obilninách. Zaujímavý zdroj zinku sú potom najrôznejšie orechy a semienka, kde víťazia tekvicové semienka. Pozor – tých však nedokážeme zjesť každý deň toľko, aby sme pokryli odporúčanú dennú dávku zinku. Nie ste si istí, ako na tom ste?

Prečítajte si, aké má nedostatok zinku prejavy. Hoci váš stav spoľahlivo odhalia iba krvné testy, príznaky najrôznejšieho charakteru môžu na nedostatok tejto živiny upozorniť. Jedným z nich sú napríklad problémy s imunitou.

Zinok je jednoduché dopĺňať aj výživovými doplnkami. Či už samostatne alebo spoločne s ďalšími minerálmi a vitamínmi.

Takéto produkty sa oplatia v prípade, že chceme zabiť viac múch jednou ranou. Produkty so zinkom môžu zaručiť jeho optimálnu hladinu a zároveň pomocou zabojovať s únavou či priniesť dávku energie. Určite by ste mali vedieť, aká je odporúčená denná dávka zinku. Pokiaľ budete kvalitné doplnky stravy kombinovať s pestrou stravou, rozhodne urobíte pre svoje mužské zdravie veľkú službu. Môže sa vám hodiť aj tento článok, kde sa zameriavame na to, čo obsahuje zinok.

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa