Doplnok stravy

Nedostatok zinku: príznaky, ktoré na to môžu upozorniť

Snažíte sa dbať na pravidelný prísun živín? Potom ste určite premýšľali nad tým, ako poznáte, či ich máte dostatok. Prečítajte si, aké má nedostatok zinku príznaky a čo s tým môžete robiť.

Nedostatok zinku: príznaky, ktoré na to môžu upozorniť

Zinok: prvok pre mužské zdravie

Kedy užívať zinok? Samozrejme, že zinok je nevyhnutný pre každého, bez rozdielu pohlavia alebo veku. Muži z neho ale predsa len ťažia ešte o niečo viac. Všeobecne je vynikajúci pre zdravé vlasy a pokožku, podporuje kvalitu nechtov, zubov a kostí. Čo sa mužského pohlavia týka, podieľa sa na zdraví prostaty a podporuje rozmnožovacie schopnosti. Musíme tiež spomenúť, že podporuje imunitný systém a v tomto ohľade sa o ňom v poslednom čase hovorí viac a viac. 

Ľudské telo obsahuje asi 2 gramy zinku. Presné množstvo sa odvíja od telesnej hmotnosti, veku a pohlavia. Zinok sa nachádza v každej bunke nášho tela.

Aké má nedostatok zinku príznaky?

Zaujímavosťou je, že nedostatok zinku sa vraj pozná tým, že daná osoba začne slabšie vnímať chute a vône. Pravda, ide o veľmi nešpecifický príznak. Hlavným prejavom je únava, slabosť a pocit horšej kondície. Okrem toho sú tu viac viditeľné prejavy: zle sa hojace povrchové ranky a odreniny, lámavé vlasy a nechty, nezdravo vyzerajúca, krehká koža.

Potraviny bohaté na zinok

Zinok je totiž okrem iného prvkom krásy. Obsahuje ho mnoho výživových doplnkov pre lepší vzhľad. Keď v tele chýba, môžeme to poznať aj na našom zovňajšku. 

Pravdou je, že príznaky nedostatku zinku vyzerajú rovnako, ako prejavy tisícov ďalších neduhov. Nikdy preto s istotou nevieme, čo nám presne môže chýbať. Ak máte pocit, že niečo nie je v poriadku budete musieť poprosiť o návštevu svojho lekára. Nedostatok zinku potom odhalia krvné testy. 

Zinok v potravinách

Možností, ako doplniť zinok, existuje veľmi mnoho. Okrem výživových doplnkov je to pestrý jedálny lístok. V čom sa nachádza zinok? Pečeň a iné vnútornosti, všetky druhy mäsa, ale najmä tmavé mäso. Ďalej žĺtky, mliečne produkty a morské plody. Skrátka a dobre, využiteľnejšie sú pre ľudský organizmus živočíšne zdroje zinku.

Zinok rastlinného pôvodu nájdeme v orieškoch a semienkach. Bohaté sú hlavne dyňová semienka. Skvelým zdrojom zinku sú strukoviny. Tiež preto, že obsahujú mnoho ďalších minerálov a vitamínov. Strukoviny by sme si mali dopriať niekoľkokrát týždenne, sú totiž bohaté na bielkoviny.

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa