Doplnok stravy

Andropauza alebo Ako dozrieť na mužský prechod?

Asi každý vie, čo je to menopauza. Prechod sa však týka aj mužov. Prebieha podobne ako ten ženský a stretne sa s ním každý. V tomto článku sa dozviete, ako sa na andropauzu pripraviť a čím zmierniť jej prejavy.

Andropauza alebo Ako dozrieť na mužský prechod?

Čo je to andropauza alebo mužský prechod? 

Ide o obdobie v živote muža, ktoré možno označiť ako istý prelom. Hlavným prejavom je pokles hladiny testosterónu a s tým spojené zmeny. Muži sa môžu cítiť podobne ako ženy počas menopauzy – prichádza únava, vyčerpanie, zmeny nálad, strata kondície alebo aj viditeľné prejavy. Môže sa meniť aj postava, pretože sa vo väčšej miere začne ukladať tuk

Keďže hormóny riadia chod celého tela a ich hladiny sa nezmenia zo dňa na deň, prichádza aj andropauza pozvoľna. Niekto ju nemusí ani zaznamenať, iný však môže pocítiť jej príznaky v maximálnej možnej miere. 

Mužský prechod nemožno odvrátiť ani zastaviť – je to prirodzená súčasť života, ktorej sa netreba báť! 

Čo počas andropauzy pomáha?

Ako sme spomenuli, najzásadnejšia vec je pokles hladiny testosterónu. Pomôže, keď sa muž bude snažiť podporiť tvorbu testosterónu, čím sa zmiernia príznaky. Testosterón sa tvorí počas kvalitného spánku, preto je dobré spať najmenej 8 hodín denne, pravidelne a v úplnej tme a tichu. Tvorbu testosterónu podporuje aj zinok. Ten prospieva ešte omnoho viac – hrá rolu v plodnosti a schopnosti reprodukcie a napomáha celkovému zdraviu. 

Ďalšou vecou, ktorú môžete urobiť, je zabojovať s jednotlivými príznakmi. Pokúste sa odstrániť zo svojho života stres a udržať si duševnú pohodu a pokoj. Na to je výborná bylinka damiána. 

Čo sa týka energie, nakopnúť ju môže aj ženšen. Na rozdiel od kávy neobsahuje kofeín a účinkuje dlhodobo. Navyše podporí celkové zdravie organizmu. 

Muž počas behu

Zdravá životospráva je kľúčom k pokojnému prechodu.

Ako to teda vlastne celé poňať? Andropauza sa, bohužiaľ, nikomu nevyhne. Je dobré tento fakt prijať a prispôsobiť tomu svoj životný štýl. Kvalitne spite, dobre jedzte a dodržiavajte pitný režim. Svoj jedálniček obohaťte o zinok a horčík a určite siahnite po pomoci z prírody v podobe bylinných výťažkov. 

Andropauza netrvá večne – pokúste sa zostať nad vecou a nájsť na nej i pár pozitív. Možno napríklad práve vďaka prechodu nájdete cestu ako žiť pomalšie a pokojnejšie! 

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa