Doplnok stravy

Pokles hladiny testosterónu u mužov po tridsiatke je možné zastaviť

Andropauza sa objavuje nenápadne, za to nepríjemností môže spôsobiť viac než dosť. Stále sa hovorí o hormonálnom systéme u žien, ich cykloch a na konci plodného obdobia prichádza menopauza. Vedeli ste ale, že podobným procesom prechádzajú aj muži?

Pokles hladiny testosterónu u mužov po tridsiatke je možné zastaviť

Zmeny nálad, poruchy erekcie, vypadávanie vlasov, únava a podráždenosť. To sú len niektoré nepríjemné stavy, ktoré majú za príčinu nedostatok mužského pohlavného hormónu. Obvykle sa najviac prejaví okolo 40-45 roka života, aj keď pokles testosterónu začína postupne už oveľa skôr.

Základom by mala byť vhodne zvolená strava

Pokiaľ sa však muži zamerajú na starostllivosť o svoje zdravie, môžu významne spomaliť starnutie a najmä nedostatočnú tvorbu testosterónu. Základom by mala byť vhodne zvolená strava – existujú totiž potraviny, ktoré mužské hormóny ovplyvňujú. Presnejšie povedané vitamíny a látky v nich obsiahnuté. Sú to predovšetkým Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré nájdeme hlavne v tučných morských rybách. Ďalej zinok, horčík, selén, a tiež vitamín B.

Pohyb a aktivita

Okrem stravy je pre tvorbu testosterónu perfektný pohyb – fyzická aktivita a adrenalín Vás doslova nakopnú. Nezabúdajte však na vyváženosť športového výkonu a odpočinku. Najlepší čas pre tvorbu testosterónu je počas spánku. Mimo toho má relaxácia význam pre odbúravanie stresu, ktorý nepotrebuje nikto z nás.

Spodné prádlo

Zaujímavým, ale úplne logickým tipom je výber správneho spodného prádla. Produkcia testosterónu prebieha v semenníkoch, ktoré potrebujú o niečo nižšiu teplotu. Nosením tesného prádla, či nohavíc dochádza naopak k ich zahrievaniu. Pozor by si mali dať aj tí, ktorí s obľubou pracujú s laptopom položeným na rozkroku. Aj tento zahrieva práve túto oblasť a narušuje ľudské zdravie.


Najistejšou a najjednoduchšou cestou je zabrániť poklesu produkcie testosterónu pomocou doplnkov stravy. Tie dnes naviac obsahujú väčšinou ďalšie živiny, ktoré mužský organizmus potrebuje, a prispievaju mimo iné kvalite vlasov, pleti, psychike, či dodávajú strácajúcu sa energiu.

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa