Doplnok stravy

Prečo je pre mužov nepríjemný úbytok testosterónu?

Pokles testosterónu u mužov v spoločnosti nie je príliš diskutovaná téma. Preto nie je ľahké prísť na to, prečo sa muž cíti zrazu vyčerpaný a bez energie, bez toho, aby to malo zjavný dôvod.

Prečo je pre mužov nepríjemný úbytok testosterónu?

Úbytok testosterónu a strata energie

Najčastejším prejavom andropauzy, kedy dochádza k úbytku testosterónu, je únava. Zrazu už toho nejde zvládnuť toľko, čo kedysi. Ubúda aj fyzická sila, a táto strata energie je doprevádzaná väčšou potrebou spánku. A nadväzujú ďalšie problémy s tým spojené – zlá nálada, podráždenosť, menšia odolnosť voči stresu. Z fyzických prejavov môžeme zmieniť návaly tepla, potenie, ale tiež začínajúce problémy pohybového aparátu a bolesti kĺbov.


Menšia chuť na sex

Pokles testosterónu so sebou nesie nepríjemnosti v oblasti sexuálneho života. Jedná sa ako o horší fyzický výkon, tak o zhoršené libido. Proces je to vlastne od prírody prirodzený. Zatiaľ čo skôr sa andropauza týkala skoro už dôchodcov, dnes je to otázka mužov v produktívnom veku, pretože život sa neustále predlžuje a odchod a odpočinok sa odďaľuje. Tiež sa zmenili reprodukčné potreby, a výnimkou dnes nie sú otcovia, ktorí splodia potomkov až po päťdesiatke.


Riešenie prírodnou cestou

Tvorbu testosterónu v tele je možné podporiť hneď niekoľkými prírodnými prostriedkami. Práve tento mužský hormón má nastarosti všetko, čo robí muža mužom. Popritom sa vyplatí doplniť základné prvky, ako je zinok, selén a horčík. Práve oni v tomto veku prospejú svalom a kostiam. Z rastlinných výťažkov nemôžeme nespomenúť ženšen. Jednak je to skutočný nakopávač energie, ktorý je niekoľkonásobne účinnejší, ako napríklad káva. Tiež ale povzbudí sexuálnu túžbu a zlepšuje výkon.


Okrem doplnkov stravy sa zamerajte na životosprávu

Pravidelný a dostatočný spánok tu hraje kľúčovú rolu. Práve behom spánku telo regeneruje, a prebiehajú dôležité metabolické procesy. Pokúste sa každý deň zaspávať aj vstávať v rovnakom čase, a urobiť si v tomto rutinu.

Muži po päťdesiatke by mali spať najmenej 8 hodín denne!

Pre zlepšenie fyzickej aj psychickej kondície je samozrejmosťou zaradiť aj pravidelný pohyb. Telesná aktivita totiž naštartuje tvorbu hormónov. Veľmi podstatným krokom k tomu, ako sa cítiť skvelo, bez ohľadu na vek, je čistá hlava. Snažte sa maximálne odbúrať stres a vyhnúť sa situáciám, ktoré Vám drásajú nervy. Práve psychická záťaž je príčinou mnohých vážnych ochorení.

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa