Doplnok stravy

V čom sa nachádza zinok? Bohatým zdrojom sú ustrice a strukoviny

Každý potrebuje dostatok zinku. Viete prečo? A viete, v čom sa nachádza zinok? Odpovede nájdete v nasledujúcich riadkoch.

V čom sa nachádza zinok? Bohatým zdrojom sú ustrice a strukoviny

Na čo je zinok dobrý? Dobrý je pre imunitu a zdravie mužov

Zinok je jednou z najdôležitejších živín, ktoré je dobré dopĺňať. Prispieva k podpore imunity, ovplyvňuje kvalitu pokožky, vlasov a nechtov. Pre mužov je ešte dôležitejší, pretože podporuje normálnu tvorbu spermií a stará sa o prostatu. Okrem toho je zinok zodpovedný za normálnu funkciu svalového systému a podieľa sa na syntéze bielkovín.

Prečo dopĺňať zinok? 

Po prvé, bežný slovenský jedálniček obsahuje málo potravín bohatých na zinok a po druhé, samotné potraviny sú chudobné na zinok. Dôvodom je kvalita pôdy, v ktorej sa pestujú rastliny, ktoré sú následne používané ako krmivo pre zvieratá. Uvádza sa, že pred niekoľkými desaťročiami bola pôda oveľa bohatšia na minerály ako dnes.

Len málo ľudí tiež poctivo zaraďuje do svojho jedálnička potraviny bohaté na zinok. Nie sme jednoducho zvyknutí jesť strukoviny, celozrnné obilniny alebo pohánku niekoľkokrát týždenne. Je najvyšší čas naučiť sa to!

V čom sa nachádza zinok? Ktoré potraviny by ste mali jesť?

Skutočne skvelým zdrojom zinku sú ustrice. Je nám jasné, že sa takmer nikdy neobjavujú na vašom tanieri. Tekvicové semienka sú však veľmi dostupné. Okrem nich obsahujú zinok aj vlašské orechy. Všeobecne je dobré jesť orechy a semienka. Odporúčaná denná dávka zinku pre mužov je ideálne v rozmedzí 15 – 20 mg.

Potraviny bohaté na zinok

Živočíšne zdroje zinku sa v našom tele ešte lepšie vstrebávajú. Ide najmä o červené mäso, teda aj vnútornosti. Doplniť zinok preto nie je ťažké, len musíte vedieť, v čom sa zinok nachádza. Budete však musieť stráviť nejaký čas v kuchyni a dobre si naplánovať nákupný zoznam. Rozmanitosť stravy je však dôležitá aj pre ďalšie minerály a vitamíny. Takže táto časová investícia sa vám vráti.

Zinok sa dá ľahko užívať aj v tabletkách. Prečítajte si tiež o tom, kedy užívať zinok a pre koho je vhodný. Tu určite odporúčame kombináciu napríklad so selénom a vitamínom B. Vďaka tomu urobíte maximum pre vaše mužské zdravie!

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa