Doplnok stravy

Čo obsahuje zinok? Tieto potraviny by ste mali jesť každý deň!

Snažíte sa vitamíny a minerály dopĺňať pestrou stravou? Výborne! Prečítajte si, kde nájdete zinok a v čom je zdraviu prospešný.

Čo obsahuje zinok? Tieto potraviny by ste mali jesť každý deň!

Živočíšne zdroje zinku sú pre organizmus lepšie využiteľné

Pri zinku platí jednoduchá pomôcka: nájdete ho v potravinách, ktoré obsahujú veľa bielkovín. Pri živočíšnych produktoch ide hlavne o tmavšie druhy mäsa a vnútornosti. Mliečne produkty a vajíčka ho obsahujú trochu menej, stále však ide o dobrý zdroj tohto prvku. V rámci živočíšnych produktov však rozhodne najviac zinku nájdete v ustriciach! Jediná škoda, že v našich končinách sú ťažšie dostupné. 

Zdroje zinku sú tu aj pro vegánov

Nie každú živinu dokážu ľudia, ktorí nejedia mäso, dopĺňať tak jednoducho. Pri zinku to však našťastie neplatí. Nájdeme ho v strukovinách, v semienkach a orieškoch vo všeobecnosti, predovšetkým však v konopnom semienku a v mandliach. Zamerať sa tiež môžete na celozrnné potraviny, rovnako bohaté na zinok sú aj ovsené vločky.

V ideálnom prípade je vhodné skúsiť si vypočítať, aké množstvo danej potraviny musíme zjesť, aby sme pokryli dennú dávku zinku. 

Koľko zinku teda vlastne potrebujeme?

Muži by mali prijímať zinok vo väčšom množstve než ženy. Odporúčaná denná dávka zinku pre nežné pohlavie predstavuje 8 mg, u mužov až 11 mg. Je to preto, že zinok sa nachádza aj v spermiách a je kľúčový pre správnu činnosť mužského pohlavného ústrojenstva.

Takže, páni, skúste myslieť každý deň na to, aby ste si nezabudli dopriať zinok prostredníctvom stravy, alebo si zvoľte kvalitný výživový doplnok. 

Zinok je dôležitý pre každého z nás, pretože: 

  • je dôležitý na udržanie dobrého stavu kostí, kože, nechtov a vlasov
  • prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému
  • pomáha udržiavať správnu hladinu testosterónu u mužov

Teraz ste sa o zinku dozvedeli všetko, čo je dôležité vedieť. Viete, že je dôležité myslieť na pestrý jedálniček a konzumovať množstvo celozrnných výrobkov, obilnín, orieškov a v rozumnej miere aj mäso. Okrem toho možno zinok jednoducho dopĺňať formou výživových doplnkov. Pokiaľ sa rozhodnete pre tento spôsob, odporúčame vám zvoliť tie kombinované. Muži totiž potrebujú omnoho viac živín ako len zinok – je to tiež horčík, vitamín D a selén. Všetky nájdete obsiahnuté v produkte ProMan Plus. 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa