Doplnok stravy

Aká je odporúčaná denná dávka zinku a prečo by ste ho mali dopĺňať?

Zinok je obzvlášť dôležitý minerál pre mužské zdravie. Prečítajte si, v čom nám prospieva, ako ho dopĺňať a aká je odporúčaná denná dávka zinku.

Aká je odporúčaná denná dávka zinku a prečo by ste ho mali dopĺňať?

Čo si zapamätať:

  • zinok je dobré dopĺňať denne
  • zamerať by sa naň mali muži každého veku
  • dôležitý je najmä pre tvorbu testosterónu

Zinok pomáha udržiavať normálnu hladinu testosterónu v krvi

Páni, ak by ste sa mali zamerať na dostatočný príjem jedinej živiny, bude to práve zinok. Zinok je pre mužov jedným z najdôležitejších minerálov, a to nielen v čase dospievania, ale aj v strednom veku a v starobe. Tvorba testosterónu totiž ovplyvňuje celkové zdravie. Jeho nedostatok môže viesť k únave a vyčerpaniu, fyzickému aj duševnému. Skrátka, muž sa necíti úplne vo forme. Zinok tvorbe testosterónu pomáha. Denná dávka zinku pre mužov je ideálny v rozmedzí 15 – 20 mg.

Muž cvičiaci v posilovni

Zinok ako prvok pre krásu

So zinkom ste sa určite už tiež stretli ako so živinou pre vlasy, pokožku a nechty. Býva súčasťou produktov pre krásu aj hojivých mastí a krémov. Ak potrebujete riešiť aj niečo v tomto smere, odporúčame jednoznačne vnútorné užívanie zinku. Vyživuje vlasy a pokožku zvnútra, zatiaľ čo masti pôsobia skôr povrchovo. Ako doplňujúca starostlivosť sú však výborné.

Zdroje zinku v potravinách

Na začiatok skôr perlička: najviac zinku obsahujú ustrice.

Je pochopiteľné, že tie sa v bežnom jedálničku neobjavujú. Preto siahnite po hovädzom mäse a vnútornostiach, ktoré sú na zinok tiež bohaté. Z rastlinných zdrojov sú to potom tekvicové semienka, kešu oriešky, fazuľa, ovsené vločky alebo napríklad tekvicový olej. Lepšiu vstrebateľnosť majú živočíšne zdroje zinku.

Ako dopĺňať zinok pomocou výživových doplnkov?

Ak hľadáte niečo na utuženie celkového zdravia a imunity, oplatí sa užívať produkt so širším zložením. Mužskému zdraviu prospieva okrem zinku aj horčík, vitamín D, vitamín B, ale aj rastlinné výťažky. Takýto produkt o vás stará veľmi komplexne.

Ak sa rozhodnete užívať zinok samostatne, vyberte si formu v chelátovej väzbe. Odporúčame dodržiavať dávkovanie predpísané na obale, pretože jednotlivé produkty mávajú rôznu koncentráciu. Denná dávka zinku, ktorá je oficiálne stanovená zdravotnými úradmi, je 15 – 25 mg.

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa