Doplnok stravy

V čom je dobrý horčík pre mužov?

V čom je dobrý horčík pre mužov?

Najviac horčíku v našom tele nájdeme v kostiach a zuboch. Už preto je jasné, že je to základná zložka nášho jedálnička, a mali by sme pamätať na jeho dostatočný príjem. Viete aká je odporúčaná denná dávka horčíka?

Energia, sústredenie a psychická odolnosť

Potrebujete sa koncentrovať na dôležitý výkon, alebo sa o Vás pokúša psychické vypätie? Aj tu pomôže horčík! Horčík totiž prispieva k normálnej funkcii nervovej sústavy a psychickej činnosti. Pomôže nám zlepšiť odolnosť voči stresu, a zároveň dokáže upokojiť nervový systém. V modernej dobe, kedy je vyvýjaný tlak na výkon, a naše životy sú skôr závodom s mnohými prekážkami, má organizmus vyššie nároky, čo sa doplnenia horčíku týka.

Zatočte s únavou vďaka horčíku

Horčík je skvelým pomocníkom proti únave, a pomáha zmierniť vyčerpanie. Až o 30% našej celkovej energie spotrebuje mozog, a vo chvíľach, kedy sme vo väčšej záťaži, aj viac. Minerál horčík pomáha mozgu a nervovej sústave v ich činnosti. Skrátka, podieľa sa na tom, aby všetko fungovalo, ako má. Pokiaľ sa cítite často unavení, zamerajte sa na svoje zdravie a jedzte potraviny bohaté na horčík, alebo telu doplňte horčík doplnkami stravy. 

Horčík na svaly

O horčíku na kŕče ste už určite počuli. Pomáha totiž správnej činnosti svalov, a tým sa podiela aj na tom, že pracujú bez kŕčov a nepríjemných zášklbov. Horčík sa podieľa na celkovej fyzickej kondícii, čo je najmä pre mužov dôležité. A netýka sa to len športovcov – s pribúdajúcim vekom by sa o svalovú sústavu mal starať každý muž. Myslieť na dostatok bielkovín v strave, a tiež na horčík na svaly. Nerozdelitelnou súčasťou kondície je potom pohyb. Práve preťahovanie a posilňovanie svalov ich udrží dlho silné a funkčné. Svalová hmota totiž postupom času ubúda čím ďalej viac. Práve horčík je minerál, ktorý pomáha k tvorbe energie vo svaloch.

Horčík v strave prijímame stále menej

Tak ako sa mení spoločnosť a jej spôsob života. Mení sa aj skladba jedálnička bežného človeka. Jeme čím ďalej, tým nenej strukovín, listovej zeleniny, a naopak sa zvyšuje konzumácia soli. Práve soľ pomáha vylučovať z tela horčík preč, čo je nežiadúce. Niektoré výskumy ukazujú, že vplyvom pôdy, ktorá stráca kvalitu, sa produkuje aj ovocie a zelenina menej bohatá na horčík. Za najlepšie zdroje horčíka obecne platí šošovica, hrach, ďatle, orechy všeobecne, a tiež mäso a ryby. Ako často sa objavia na našom tanieri?

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa