Doplnok stravy

3 potraviny bohaté na horčík, ktoré máte doma, ale napriek tomu ich konzumujete málo

Základné minerály, ako je horčík, nájdeme aj v bežných potravinách. Vybrali sme 3 potraviny bohaté na horčík, ktoré bývajú v každej špajze, a ktoré sa zároveň na tanieri neobjavujú veľmi často. Ukážeme vám, ako ich jednoducho zapojiť do vášho jedálnička!

3 potraviny bohaté na horčík, ktoré máte doma, ale napriek tomu ich konzumujete málo

Na čo potrebujete horčík? 

Je skutočne veľmi všestranný. Prvou oblasťou je pohybový aparát – horčík je uložený v kostiach a zuboch a potrebujú ho aj svaly. Podieľa sa na správnej činnosti nervovej sústavy. Aj preto je veľmi dôležitý v období rastu a vývinu, pre seniorov, ktorým klesá kvalita pohybového aparátu, ale aj pre osoby, ktoré majú veľa fyzickej aktivity alebo stresu. V takých chvíľach totiž telo potrebuje viac horčíka. 

Horčík ale tiež znižuje mieru vyčerpania a únavy a podieľa sa na našom duševnom zdraví. Viete aká je odporúčaná denná dávka horčíka?

Či už dáte prednosť minerálke s vysokým obsahom horčíka, potravinám alebo výživovým doplnkom, buďte si istí, že pre seba robíte skvelú vec! 

potraviny bohaté na horčík

Potraviny bohaté na horčík, ktoré by ste mali jesť častejšie: 

Strukoviny 

Sú lacné, ľahko skladovateľné a trvanlivé, dobre zasýtia a okrem horčíka obsahujú veľa bielkovín a vlákniny. Potrebujete ešte viac dôvodov, prečo ich konzumovať častejšie? Na výber sú najrôznejšie druhy strukovín a rozhodne odporúčame kupovať tie nelúpané. Práve v šupke sa ukrývajú cenné živiny. 

Uvarte si samotné strukoviny do zásoby v chladničke. Potom už stačí pridať hrsť do polievky, rozmixovať ich na nátierku alebo z nich pripraviť chutný šalát. Keď ich budete mať takto pripravené vopred, bude oveľa jednoduchšie ich používať! 

Mandle 

Opäť je fajn, keď ich jete aj so šupkou. Okrem horčíka sú bohaté aj na vápnik. Oba minerály sú zodpovedné za kvalitu kostí a zubov. Vyskúšať môžete aj produkty z mandlí, ako je mandľové mlieko alebo mandľová pasta. Pre maximum vitamínov a minerálov ale konzumujte celé mandle, ktoré neboli nijako spracované. 

Mandličky prihoďte hneď pri raňajkách do jogurtu, cereálií alebo kaše. Sú ale vynikajúce aj na slano! Krásne chrumkajú v zeleninovom šaláte a sú chytrou desiatou na cesty, pretože bez problémov zvládnu aj celodenný výlet v teplom počasí. 

Tuniak 

Tuniak v konzerve je pre mnohých z nás jedlom poslednej záchrany. V špajze vydrží veľmi dlho a nepotrebuje byť vo chlade. Vedeli ste, že ryby by sme mali konzumovať trikrát týždenne? Nielen kvôli horčíku, ale tiež pre cenné omega-3 kyseliny. Málokto zvládne pripravovať tak často čerstvé ryby a tuniak v konzerve je dobrou alternatívou. 

Dajte prednosť tuniakovi vo vlastnej šťave. Tuniak v oleji máva horšiu kvalitu a navyše ho zvyčajne vylejeme. Dôležitý je aj fakt, že ide o kalorickú bombu, kým tuniak vo vlastnej šťave neobsahuje pridané tuky. 

Nezostávajte len pri tuniakovi v nátierke a šaláte, je skvelý aj na tepelnú úpravu. Skúste tuniakové guličky alebo cestoviny s paradajkovou omáčkou a tuniakom. Hodí sa aj k spomínaným strukovinám, vďaka čomu pripravíte zdravé jedlo plné horčíka! 

Tieto potraviny bohaté na horčík by sme mali mať doma stále v zásobe. Uvaríte z nich vynikajúce jedlá pre celú rodinu, ktoré sú navyše plné živín! 
ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa