Doplnok stravy

Magnézium v potravinách alebo Čo jesť, keď chcete doplniť horčík?

Bolo vám odporučené zvýšiť príjem horčíka? Potom sa určite bude hodiť tento článok, kde sa dozviete, ako nájsť magnézium v potravinách a prečo je vlastne tento minerál taký dôležitý.

Magnézium v potravinách alebo Čo jesť, keď chcete doplniť horčík?

Na dobrý spánok, funkčný pohybový aparát a odolné kosti

Magnézium má skutočne široké využitie a pravdou je, že sa výpočet jeho účinkov do týchto riadkov ani celý nevojde. Pre väčšinu ľudí je to zásadný prvok na zdravé kosti a svaly. S tým je spojená aj jeho podpora nervového systému – bez neho by sa naše svaly nezaobišli. Mnohí si horčík pochvaľujú ako ideálny prostriedok proti kŕčom a na navodenie pokojnejšieho spánku. 

Nedostatok horčíka sa môže prejaviť napr. únavou a pocitom fyzického i duševného vyčerpania. Hoci magnézium nájdeme v potravinách rastlinného aj živočíšneho pôvodu, môže sa stať, že vplyvom jednotvárnej stravy ho môžeme mať málo. Ako teda doplniť horčík? 

Pátrajte medzi zdravými potravinami

Na magnézium sú bohaté typicky zdravé suroviny: celozrnné obilniny, oriešky, semienka, strukoviny alebo napríklad pohánka. Nie každý si s nimi v kuchyni rozumie, ale väčšinou je to jen otázka fantázie. Dejte im šancu!

Zaujímavým zdrojom horčíka je čokoláda, prípadne kakao. V obľúbenej tyčinke ho však veľa nenájdete – reč je tu o skutočne kvalitnej horkej čokoláde a kakaových bôboch v čo najčistejšej podobe, bez pridaných látok. Takúto pochúťku ocenia skôr milovníci horkých chutí. 

Zajasať môžu i milovníci rýb. Hlavne tých morských, ako je tuniak alebo losos, obsahujú veľa magnézia a navyše perfektne zapadajú do zdravého jedálnička. Živiny živočíšneho pôvodu navyše majú v ľudskom organizme lepšiu vstrebateľnosť. 

potraviny bohaté na magnézium

Ako je to s horčíkom vo výživových doplnkoch

Je to dobrý variant pre každého, kto nezvláda prijímať magnézium v potravinách. V tomto prípade sa oplatí vybrať si komplexný produkt. Ten by mal obsahovať nielen horčík, ale ideálne ďalšie minerály a vitamíny. Viete aká je odporúčaná denná dávka horčíka?

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa