Doplnok stravy

Zdroje vitamínu B – opomínané, ale napriek tomu dôležité

Viete, že béčko nie je len jedno? Pod týmto výrazom nájdeme hneď niekoľko vitamínov B, z ktorých každý je prospešný trochu inak. Prezradíme vám tiež, kde nájsť tie najlepšie zdroje vitamínu B.

Zdroje vitamínu B – opomínané, ale napriek tomu dôležité

Béčko ako ho (možno) nepoznáte

Vitamínov B existuje hneď niekoľko. Vo výživových doplnkoch ich nájdete väčšinou spolu, pretože sa navzájom skvele dopĺňajú. Ak dávate radšej prednosť skôr prirodzenému doplňovaniu vitamínov a minerálov z pestrej stravy, mali by ste vedieť, že existujú rôzne zdroje vitamínu B.

Riboflavín ako B2

Tento vitamín B sa hojne používa v potravinárstve najmä ako prírodný zdroj žltého či oranžového farbiva. Pôsobí ako antioxidant, prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom a k normálnej činnosti nervovej sústavy. Nájdete ho najmä v pečeni, mliečnych výrobkoch alebo napríklad špenátu a mandliach.

Tajomný niacín alias B3

Počuli ste už o niacíne? Práve takto sa nazýva vitamín B3. Je dôležitý pre normálny stav slizníc a pokožky, a preto ho ocenia nielen ženy, ale aj muži. Že máte práve tohto béčka nedostatok zistíte celkom ľahko. Často sa prejavuje vyrážkami alebo fliačkami na pokožke alebo v ústnej dutine. Prirodzené zdroje vitamínu B3 sú tučné ryby a vnútornosti.

B6 a B12 pre pokojnú hlavu

Tieto dve béčka sú prospešné najmä pre tých, ktorí sa cítia unavení a majú „ťažkú“ hlavu. B6 sa inokedy označuje ako pyridoxín a je skvelým výživovým doplnkom. Nájdete ho napríklad v hovädzom mäse, pistáciách alebo avokáde. Športovci, zbystrite pozornosť, B12 má vplyv na fungovanie L-karnitínu, ktorý pomáha spaľovať tuky v našom tele. A ak sa zíde dvojica ako je L-karnitín a B12, celý proces je oveľa efektívnejší. Toto béčko tiež prispieva k normálnej funkcii imunitného systému a tvorbe červených krviniek.

muž cvičiaci v posilovni

Prečo by ste ich mali brať práve vy?

Keby sme mali zhrnúť to najdôležitejšie na koniec, tak to je jednoznačne fakt, že béčko prospieva pokožke, slizniciam, nervovej sústave a v neposlednom rade podporuje energetický metabolizmus.

Doplniť ho môžete ľahko zo stravy. Ak sa vám pri pomyslení na pečeňovú omáčku dvíha žalúdok, môžete si oddýchnuť. Skvelou alternatívou (aj pre vegetariánov a vegánov) sú napríklad celozrnné obilniny a výrobky z nich, ktoré sú na vitamín B naozaj bohaté. Spoľahlivé zdroje vitamínu B sú potom výživové doplnky, vďaka ktorým vitamín B doplníte naozaj ľahko.

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa