Doplnok stravy

Na čo je dobré magnézium? Poďakujú vám zaň svaly, kosti i psychika!

Horčík, alebo magnézium, je základným prvkom pre náš pohybový aparát. Ostatne, viac než 60 % horčíka v tele je uloženého v kostiach. Čím sme starší, tým poctivejšie by sme ho mali dopĺňať.

Na čo je dobré magnézium? Poďakujú vám zaň svaly, kosti i psychika!

Viete, na čo je dobré magnézium?

Najviac horčíka zužitkuje náš pohybový aparát. Udržuje dobrý stav kostí a svalov, podieľa sa na fungovaní nervového systému, pomáha využiť kyslík v každej bunke nášho tela a zmierňuje únavu a vyčerpanie. Pokiaľ máte veľa fyzickej aktivity, telo spotrebováva viac horčíka. Prečítajte si aké potraviny sú bohaté na horčík poznáme.

Keďže podporuje naše fyzické i duševné zdravie, mali by sme ho mať všetci doma poruke.

Koľko horčíka vlastne užívať

Vo všeobecnosti možno povedať, že odporúčaná denná dávka horčíka by mala byť asi 375 mg. Dávkovanie magnézia by ste však mali prispôsobiť svojmu životnému štýlu. Tehotné a dojčiace ženy, športovci a ťažko pracujúci, kardiaci a diabetici alebo ľudia nad 50 rokov by mali príjem horčíka navýšiť. V každom prípade je vhodné dohodnúť sa na danej dávke s lekárom.

Je lepšie užívať magnézium ráno alebo večer? Horčík sa v bežne dostupných výživových doplnkoch vstrebáva približne 5-8 h, predovšetkým v tenkom čreve. Po uplynutí tohto času jeho vstrebávanie prudko klesá. Z toho vyplýva, že väčší zmysel dáva užívať menšie množstvo horčíka trebárs 2-3x denne, než si dopriať celú dávku naraz. 

potraviny bohaté na magnézium

Dobré sú aj produkty, ktoré obsahujú viac ako len horčík

Už sme spomenuli, na čo je dobré magnézium. Pokiaľ ste sa rozhodli pravidelne dopĺňať horčík, určite pridajte vitamín B6 a vitamín D. Bez nich váš organizmus nevyťaží z horčíka maximum.

Či sa už rozhodnete užívať horčík kvôli pohybovému aparátu alebo skôr na podporu psychického stavu, môžete si byť istí, že sa spoľahlivo postaráte o svoje zdravie a v budúcnosti sa vám to vráti!

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa