Doplnok stravy

Je lepšie užívať magnézium ráno alebo večer?

Horčík patrí medzi základné minerály pre naše zdravie. Najčastejšie ho dopĺňame kvôli kostiam, svalom a únave. Viete však, či je lepšie užívať magnézium ráno alebo večer?

Je lepšie užívať magnézium ráno alebo večer?

Na čo je dobrý horčík? 

Ako prvé si najskôr spomeniete na to, ako vám horčík pomohol po náročnej turistike alebo po športovom výkone. Dokáže tiež zatočiť s nepríjemnými kŕčami v lýtkach počas noci. Všeobecne vzaté, ide o minerál starajúci sa o pohybový aparát – podieľa sa na normálnom stave svalovej sústavy a kostí. Spotreba horčíka stúpa priamo úmerne so záťažou, takže športovci, ľudia s fyzicky náročným povolaním a osoby v strese potrebujú dopĺňať magnézium o to poctivejšie. 

Okrem toho je horčík vynikajúci proti vyčerpaniu. Pôsobí na nervovú sústavu a pokiaľ vás trápi únava, pravdepodobne vám tento minerál chýba. Viete aká je odporúčaná denná dávka horčíka?

Správne načasovanie dokáže zvýšiť efekt

To platí všeobecne pre všetky výživové doplnky. Napríklad vitamíny rozpustné v tukoch (A, D, E a K) je dobré užívať pri konzumácii jedla, ktoré tuky obsahuje. U horčíka je to podobné – dávajte si ho až po jedle a vždy ho zapite veľkým pohárom vody. Ešte lepšie účinky dosiahnete, keď si dennú dávku horčíka rozdelíte. Odpoveď na otázku, či sa vyplatí užívať magnézium ráno alebo večer, je jednoduchá: dajte si ho po raňajkách aj po večeri. Nikdy však neprekračujete odporúčané dávkovanie na obale!

koleno - ilustračný obrázok

Ako je to s horčíkom v potravinách

Úprimne povedané, kedysi to bolo lepšie. Vplyvom intenzívneho poľnohospodárstva je pôda chudobnejšia na minerály a rastliny, ktoré v nej vyrastú, kvôli tomu obsahujú menej horčíka aj ďalších živín. Uvádza sa, že podobné je to aj pri mäse. 

Vo všeobecnosti nájdeme magnézium v celozrnných obilninách, strukovinách a orieškoch. Nepatria medzi pravidelnú súčasť vášho jedálnička? Potom sa určite oplatí dopĺňať horčík navyše.


 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa