Doplnok stravy

Ako zistiť plodnosť? Existuje len jedna spoľahlivá možnosť.

Čím ďalej viac párov trápia problémy s počatím bábätka. Prvá otázka preto býva jediná: Ako zistiť plodnosť? Aj keď existuje viacero ciest, spoľahlivý výsledok dá iba jediná.

Ako zistiť plodnosť? Existuje len jedna spoľahlivá možnosť.

Čo všetko ovplyvňuje plodnosť?

Bude to znieť ako otrepaná fráza – zdravý životný štýl. To je totiž niečo, čo sa nás týka každý deň nášho života. Samozrejme je oveľa viac faktorov, ktoré hrajú rolu – rodinná anamnéza, pridružené ochorenia, vek… ale zdravý životný štýl má väčší vplyv, než si myslíte. Rozumná strava, dostatok pohybu a samozrejme absencia alkoholu a cigariet sa podieľajú na množstve i kvalite spermií z dlhodobého hľadiska. Ruku v ruke s tým ide optimálna telesná váha a celková kondícia. 

Ako sme spomínali, na schopnosť počatia môže mať negatívny (alebo naopak pozitívny) vplyv čokoľvek. V tomto článku sa ale chceme zamerať na to, ako zistiť plodnosť.

Buďte opatrní na babské rady

Často je to prvá vec, na ktorú sa človek spolieha. Odporúčania známych, skúsenosti susedov a príspevky z diskusného fóra na internete sú plné zaručených tipov na to, ako zistiť plodnosť. Pokúste sa byť racionálni – je to rovnaké, ako keby sme chceli zistiť napríklad krvné hodnoty iba odhadom.

Na babských radách nie je samo osebe nič zlé, ale môžu dať falošnú nádej. A tá v prípade snahy o bábätko naozaj nie je na mieste. 

Odber vzorky – spermiogram

Doteraz jediná spoľahlivá metóda s preukázateľnými výsledkami je spermiogram. Vzorka spermy je skúmaná pod mikroskopom a ukáže množstvo hodnôt. Od veľkosti spermií cez ich počet až po tvar. Spermiogram je dnes úplne rutinné vyšetrenie. Vzorku je možné zaobstarať aj v súkromí domova, ak ste schopní ju do 60 minút dopraviť do laboratória. Vôbec nie je dôvod mať z odberu stres – veď prebieha svojpomocou vo vašej réžii. 

Prečo ísť na spermiogram?

Aj keby nebolo vaším cieľom zistiť plodnosť, dozviete sa zaujímavé veci. Kvalita spermy sa počas života mení. Je to rovnaká cesta, ako si overiť, či bola prípadná uskutočnená vasektómia úspešná a môžete sa na túto metódu spoliehať. Spermiogram rýchlo odhalí jadro problému a nemusíte strácať čas uvažovaním, či je neplodnosť na strane vašej, alebo partnerky. Vyšetrenie spermiogramom môže sprevádzať aj vyšetrenie krvi alebo moču. A pamätajte si – mnoho odhalených problémov je riešiteľných!


ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa