Doplnok stravy

Ako užívať magnézium? Dôležité je dobre ho zapiť

Na čo všetko je horčík dobrý? Dozviete sa to v nasledujúcich riadkoch. Okrem iného aj to, ako užívať magnézium, aby ste využili jeho účinky na maximum.

Ako užívať magnézium? Dôležité je dobre ho zapiť

Magnézium a jeho vplyv na pohybový aparát

Na čo je dobré magnézium? Vedeli ste, že väčšina horčíka je uložená v kostiach a svaloch? Je dôležitý pre ich správnu funkciu a výdrž a žiadny výživový doplnok pre pohybový aparát sa nezaobíde bez horčíka. Nemusíte byť vrcholoví športovci – s pribúdajúcim vekom potrebujú naše kosti a svaly viac horčíka, aj keď sa fyzickej aktivite venujete len rekreačne.

Horčík je skvelý proti únave a vyčerpaniu

A to ako fyzickému, tak aj duševnému. Čo sa telesnej stránky týka, horčík sa podieľa na procese syntézy bielkovín a ako sme už zmienili, je to stavebná hmota našich svalov. Proti fyzickej únave odporúčame užívať horčík dlhodobo. 

Horčík tiež pomáha navodiť kvalitný spánok – ovplyvňuje totiž našu nervovú sústavu a okrem toho sa podieľa na normálnej psychickej činnosti. Veľa ľudí si všimlo, že keď sa zamerali na pravidelný príjem horčíka, ich spánok sa zlepšil. A ak trpíte nočnými kŕčmi, pravdepodobne už horčík poznáte tiež. Viete aká je odporúčaná denná dávka horčíka?

muž spiaci na gauči

Horčík je dobré doplniť vitamínom B6

Pokiaľ hľadáte produkt s horčíkom, či už s cieľom podporiť pohybový aparát alebo duševné zdravie, skúste pridať aj vitamín B6. Ten podporuje vstrebávanie horčíka a jeho využitie. Okrem toho je vitamín B6 dobrý na psychiku aj podporu fyzickej kondície. 

To najdôležitejšie na záver: Viete, ako užívať magnézium? Produkty s horčíkom vždy dobre zapite. Veľký pohár čistej vody je žiaduci. Tabletka sa najskôr musí dobre rozpustiť, aby sa mohla vstrebať a aby ste vyťažili maximum z účinku produktu. Pokiaľ váš výživový doplnok obsahuje vitamíny rozpustné v tukoch (A, D, E a K), užívajte ho po jedle. 


 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa