Doplnok stravy

„Prečo som stále unavený?“ Odpoveď na túto otázku nájdete v jedálničku.

Sme to, čo jeme. Strava obsahuje palivo pre naše telo a zásobáreň živín. Ak sa teda pýtate, „prečo som stále unavený“, skúste hľadať riešenie vo svojej chladničke.

„Prečo som stále unavený?“ Odpoveď na túto otázku nájdete v jedálničku.

Žiadne auto nemôže jazdiť bez benzínu

Ľudské telo si dovolíme prirovnať k stroju - napríklad k autu. Tak ako sa bez paliva nedá prejsť ani kilometer, ani naše telo sa nezaobíde bez energie z jedla. Veľký vplyv na únavu majú nielen makroživiny ako sú cukry, tuky a bielkoviny, ale aj mikroživiny.

Dnešná uponáhľaná doba nás vedie k tomu, aby sme sa rozptyľovali jedlom. Jeho nedostatok alebo zlá kvalita však môže spôsobiť, že sa ochudobníme o vitamíny a minerály.

Nechýba vám horčík?

Tento minerál sa podieľa na mnohých procesoch v našom tele. Okrem iného je to výživa pre svaly a kosti. Horčík ovplyvňuje aj spánok, nervový systém a mieru duševného i fyzického vyčerpania. A ako to už býva, všetko so všetkým súvisí. Nedostatok horčíka sa prejavuje práve únavou. Ak máte veľa fyzickej aktivity (športu alebo fyzicky náročnej práce), vaše telo potrebuje horčík ešte viac. 

Skúste doplniť horčík: jedzte veľa zelených listov, orechov a semienok. Alebo si vyberte kvalitný výživový doplnok proti únave s horčíkom.

Ktoré vitamíny majú vplyv na vyčerpanie?

Ide najmä o vitamíny skupiny B. Nenechajte sa oklamať! Vitamínov B poznáme celkom 8. Nemali by sme vynechať žiaden z nich, pretože všetky rovnako prispievajú k nášmu zdraviu. Béčko je dôležité pre nervový systém a pozor by si naň mali dávať predovšetkým vegáni, chronickí dietári, tehotné ženy, chorí ľudia alebo jednoducho tí, ktorí žijú uponáhľaným spôsobom života a sú vystavení vysokému stresu

Muž - ilustračný obrázok

Zdroje vitamínov skupiny B sa líšia v závislosti od konkrétneho Béčka. Vo všeobecnosti sú na ne bohaté celozrnné obilniny, mäso a vnútornosti, vajcia, kvasnice a strukoviny. Mnohé z týchto potravín dnes nie sú súčasťou nášho jedálnička, a to je škoda. 

Čo povedať na záver? 

Kvalita našej stravy má preukázateľný vplyv na mieru únavy a vyčerpania. Snažte sa o maximálnu rozmanitosť a nevynechávajte žiadne skupiny potravín. Doplníte všetky potrebné živiny a to vám raz a navždy pomôže s vyčerpaním. A tú otázku „prečo som stále unavený“ si už časom nebudete musieť pokladať!

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa