Doplnok stravy

Kedy brať horčík? Ideálne je magnézium na noc. Tu sa dozviete prečo.

Rozhodli ste sa siahnuť po výživovom doplnku a neviete, kedy brať horčík? Pozreli sme sa tomu na zúbok a zistili sme, kedy má výhodu magnézium na noc a kedy je fajn užiť ho aj počas dňa.

Kedy brať horčík? Ideálne je magnézium na noc. Tu sa dozviete prečo.

Čo je vaším cieľom? 

Ak užívate horčík, predpokladáme, že vás to napadlo z nejakého dôvodu. A to je pre rozhodnutie kedy brať horčík dosť dôležité. Vysvetlíme si to o pár riadkov nižšie. 

Najprv sa zastavme pri tom, na čo je dobrý horčík

  1. Podporuje správnu funkciu svalov.
  2. Pomáha nervovej sústave.
  3. Je dôležitý pre stavbu kostí.
  4. Hrá podstatnú rolu v rovnováhe elektrolytov.
  5. Priaznivo pôsobí na mozog a duševné zdravie.

Magnézium patrí medzi najrozšírenejšie prvky v ľudskom tele. Tak ako aj iné minerály sa stráca zvýšeným telesným výdajom a potením, preto myslite na jeho dostatočný príjem.

Chcete sa dobre vyspať? Dajte si magnézium na noc.

Horčík je zásadnou výživou pre mozog a nervový systém. Má pozitívny vplyv počas únavy a vyčerpania a pomáha nám zrelaxovať sa. O to nám ide najmä večer. Vďaka horčíku sa môžeme kvalitnejšie vyspať a mozog dostane priestor na regeneráciu. 

To je dôvod, prečo je fajn dať si magnézium na noc. Pomôže nám uvoľniť svaly aj myseľ, ale pozor – bude to chcieť upraviť celý režim pred spánkom. Ak budete sledovať televíziu alebo počítač do noci, alebo si snáď doprajete alkohol či rodinnú hádku, nespasí vás ani ten najlepší horčík na svete.

ľudia spiaci na gauči

Horčík doplní energiu počas výkonu

Ste vášniví športovci? Máte náročné zamestnanie alebo snáď bandu neposedných detí na stráženie? Záťažové situácie plné stresu naše telo zvláda tiež pomocou magnézia. V takých chvíľach sa ho spotrebuje o 10 – 20 % viac, než v pokojnom režime. 

Za týchto okolností si doprajte horčík už počas bežeckého maratónu a nečakajte až na večer. Ako sme spomínali, magnézium je dôležité na správnu činnosť svalovej sústavy a tiež pre kosti. Určite poznáte babskú radu, ktorá vraví, že najlepší je horčík na kŕče. 

Nech už ho budete užívať kedykoľvek, vždy zapite magnézium veľkým pohárom vody. 

Spoliehate sa na silu horčíka? Potom by vám nemal uniknúť horčík z morských zdrojov. Má dobrú vstrebateľnosť či už ho budete užívať večer, alebo kedykoľvek počas dňa. Viete aká je odporúčaná denná dávka horčíka?


 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa