Doplnok stravy

Vitamíny proti únave a stresu? Odporúčame vitamín B a C!

Kto by niekedy nepotreboval vitamíny proti únave a stresu. Viete ale, ktoré to sú? Spísali sme o nich to najdôležitejšie!

Vitamíny proti únave a stresu? Odporúčame vitamín B a C!

Dodajú energiu a navodia duševnú rovnováhu

Ak sa cítite bez života a napadlo vás, že by mohli pomôcť vitamíny proti únave a stresu, idete správnym smerom. Medzi množstvom vitamínov si v tomto článku priblížime tie najprospešnejšie: vitamín B a vitamín C. Viete ich správne užívať?

Vitamíny proti únave a stresu je dobré užívať v rozumnej dávke, zato dlhodobo. Zapíjame ich dostatočným množstvom vody ideálne po jedle. Denný čas ale na užívanie nehrá zásadnú rolu. 

Výhody vitamínu C

Všetci ho poznáme ako osvedčený prostriedok na podporu imunity. Spoločne s vitamínom D sú v tomto ohľade skutočnými šampiónmi. Okrem toho ale pomáha telu so vstrebávaním železa a najmä sa podieľa na znížení miery únavy a vyčerpania. Tiež podporuje energetický metabolizmus a čo je zaujímavé – je dôležitý pre tvorbu kolagénu. Vitamín C nám teda pomáha zostať mladšími. Céčko je rozpustné vo vode a namiesto silných dávok sa radšej zamerajte na pravidelné užívanie. Množstvo vitamínu C, ktoré telo hneď nepotrebuje, sa totiž vylučuje močom a do dlhodobých zásob sa neukladá. 

Vitamín B nie je iba jeden

Existuje celá skupina vitamínov typu B. Každý nám prospieva trochu inak, potrebujeme ich však všetky. Tiež béčka sú rozpustné vo vode a preto nemajú ich zvýšené dávky zmysel. Vitamín B podporuje funkciu nervového systému. Podieľajú sa na správnej krvotvorbe, majú vplyv na hojenie tkanív i na imunitu. A tiež sú dobré pre duševnú kondíciu. Béčka majú trochu odlišné zdroje, najčastejšie ich najviac nájdeme v mäse a vnútornostiach, celozrnných obilninách, strukovinách, orieškoch a semienkach, ale tiež napríklad v droždí. 

Vitamíny proti únave a stresu môžeme doplniť aj o minerály. Obvykle siahneme po horčíku – ten totiž podporí našu fyzickú kondíciu a zároveň pomôže navodiť pokojný spánok.

V dlhodobom horizonte ide o to, aby nášmu organizmu zásadne nechýbala žiadna živina. Je to zložitá skladačka, kde každý dielik má svoju váhu. Toto docielime skutočne pestrou stravou, ktorú si doprajeme v dostatočnom množstve a nebudeme sa zanedbávať.


ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa