Doplnok stravy

Viete, aké má andropauza prejavy? Môže to byť aj potenie a návaly tepla

Nie každý vie, že mužský prechod sa týka úplne všetkých. Okrem bežných signálov ako je únava, má andropauza prejavy najrôznejšieho charakteru.

Viete, aké má andropauza prejavy? Môže to byť aj potenie a návaly tepla

Mužský prechod sa nevyhne nikomu, nie každý ho však zaznamená

Zatiaľ čo ženy si obvykle vypijú kalich horkosti počas menopauzy až do dna, u mužského pohlavia je to iné. Andropauza sa síce týka všetkých mužov, ale časť z nich si ich prejavy skoro ani nevšimne. Počas prechodu dochádza k hormonálnej búrke a s tým, ako sa hladina hormónov výrazne mení, môžeme vidieť rôzne prejavy na psychike aj na tele. 

Pre niekoho je náročnejšie vysporiadať sa so zmenou nálad, iných mužov trápi skôr priberanie na váhe a strata kondície. Dobrou správou je, že všetko má riešenie!

Aké má andropauza prejavy po fyzickej stránke?

Väčšinou je to menej energie, pocit vyčerpania a strata svalovej hmoty. Vplyvom hormónov sa zrazu horšie buduje, zato sa viac ukladá tuk. Veľmi nepríjemné sú návaly tepla a potenie, často aj nočné. I to spôsobuje rozkolísaná hladina hormónov. Vopred sa nedá predpokladať, kedy nával znova príde. Stupňujú ho však stresové situácie a chvíle, kedy sme vo fyzickom vypätí. 

Časté potenie sa dostavuje i na tých častiach tela, kde by ste to nečakali. Môže nás doslova oblievať horúci alebo studený pot. Vtedy je dobré odlíšiť, či nemôže ísť napr. o prejav prechladnutia alebo či má návaly na svedomí andropauza. 

Na návaly tepla u mužov, bohužiaľ, žiaden zázračný liek neexistuje. Pomôžu však výživové doplnky na podporu testosterónu, ktoré majú za úlohu zmierniť príznaky andropauzy ako také. 

S mužským prechodom si poradia výživové doplnky

Kľúčová je hladina testosterónu. Tá začína klesať už približne po tridsiatke, vplyvom prirodzených zmien v mužskom organizme. Významný pokles hladiny testosterónu však prichádza práve počas andropauzy. Vďaka zdravému životnému štýlu si ju však môžeme udržať. 

Graf poklesu hladiny testosterónu

Pestrý jedálniček plný základných minerálov a vitamínov je kľúčom k zdraviu každého muža. Po štyridsiatke by sa mali zamerať predovšetkým na zinok, selén, vitamíny skupiny B či vitamín D. 

Okrem toho veľmi pomáha podporiť prirodzenú tvorbu testosterónu v tele. Tým sa dajú oklamať prejavy andropauzy. Vynikajúci je napr. výživový doplnok ProMan Plus, ktorý bol vytvorený práve s týmto účelom. Okrem toho sú tu ďalšie možnosti: kvalitný spánok, pravidelná telesná aktivita a eliminácia stresu. 

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa