Doplnok stravy

Čo pomôže na zvýšenie libida u mužov? Obmedziť stres a hodiť sa do pohody.

Čím ďalej viac sa ukazuje, že súčasnosť na nás kladie obrovské nároky. Okrem mnohých ďalších negatív to so sebou prináša aj problémy v intímnom živote. Poďme sa pozrieť na to, čo sa dá urobiť na zvýšenie libida u mužov.

Čo pomôže na zvýšenie libida u mužov? Obmedziť stres a hodiť sa do pohody.

Prečo má na nás stres taký dopad?

Ak by sme mali ísť na začiatok problému, musíme si povedať, že existujú dva typy stresu a dokonca nám môžu priniesť aj úžitok:

Eustres je ten, ktorý je užitočný. Často sa pripodobňuje k situácii, keď musel praveký muž uloviť mamuta, aby nasýtil kmeň. Samozrejme šlo o náročnú situáciu. Stres, ktorý sa pre daný okamih vyplavil, mu ale pomohol zabojovať a zvíťaziť. Kľúčové je, že šlo o krátkodobý stres. Vie nás povzbudiť, postrčiť a dodá nám silu.

Distres je niečo iné. Ide o nadmernú záťaž, ktorá nemá koniec. Je to napríklad každodenná vypätá situácia v práci, rodinný problém alebo toxický vzťah. Taký druh stresu je pre celý organizmus veľmi škodlivý.

Asi tušíte, ktorý stres sa nás všetkých týka. Pravdou je, že súčasnosť je veľmi náročná a aj keď sa človek môže dostať do stresu vlastnou vinou, nemožno opomenúť, že niektoré veci sa ovplyvniť nedajú.

Dlhodobý stres má dlhý zoznam zdravotných dôsledkov. Patrí sem aj erektílna dysfunkcia, strata libida, problémy s potenciou, alebo napríklad len neschopnosť užiť si intímne chvíľky. 

Ako na zvýšenie libida u mužov, keď je na vine stres?

Bohužiaľ neexistuje jednoduché riešenie alebo liek. V prvom rade je problém nutné riešiť v hlave (v nadväznosti na to napríklad v práci alebo tam, kde vznikol). Svet jednoduchší nebude a preto sa musíme naučiť pracovať sami so sebou. Možnože, keď získate nadhľad a viete náročné situácie vnímať menej, bude to mať pozitívny dopad na celý váš život. Niekomu pomôže odborník, inému uvedomenie si, že je škoda márniť čas nad niečím, čo nám berie energiu. Skúste sa riadiť porekadlom: riešme riešiteľné.

Druhým krokom je podpora sexuálnej túžby. Môžete na to ísť cez šteklivé filmy, knihy, rozhovory s partnerom, skrátka popusťte uzdu fantázii. Iným môže pomôcť skôr viac aktívneho pohybu. Šport vyplavuje do tela hormóny dobrej nálady a šťastia! Možnosťou je aj nová forma sexuálneho vzrušenia, obvykle sa chodí po inšpiráciu k iným kultúram – určite ste počuli napríklad o tantre. Nebojte sa, nemusí sa z vás stať ezo-človek. Stačí, keď získate nový pohľad a rozšírite si obzory. Hlavné je nehádzať flintu do žita. 

A čo bylinky?

Muži často siahajú tiež po výživových doplnkoch. Tie môžu pôsobiť priamo – napríklad taký ženšen okrem iného vyložene podporuje sexuálne funkcie, vitalitu a výdrž. Tí, ktorí potrebujú skôr upokojiť myseľ a navodiť psychickú pohodu, uvítajú napríklad rozchodnicu ružovú a damiánu. Nemusí totiž nutne záležať na zvýšení libida u mužov – väčšinou to chce skôr spomaliť a upokojiť nervy. 

Zdravá sexualita má súvislosť celkovo so zdravým životným štýlom. Ak dlhodobo fajčíte, pijete alkohol alebo máte sedavé zamestnanie a nevenujete sa pravidelne pohybu, bohužiaľ nemožno sa diviť, ak vás trápia problémy v intímnom živote. Návykové látky sú skrátka zabijakom na mnohých úrovniach a je škoda, že sú v našej krajine stále také ospevované.


ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa