Doplnok stravy

Aké má senovka grécka účinky na mužské zdravie?

Vcelku nenápadná rastlina zo Stredomoria je po stáročia oceňovaná za svoj priaznivý vplyv na zdravie. V tomto článku sa dozviete, aké má senovka grécka účinky predovšetkým pre mužov.

Aké má senovka grécka účinky na mužské zdravie?

Semienka plné sily

Na prvý pohľad by ste si senovku v prírode asi nevšimli. Podobá sa napríklad ďateline a kvitne drobnými kvetmi. Všetky účinné látky sa ukrývajú v semienkach. Skôr, než sa dostaneme k vplyvu senovky na zdravie, musíme zmieniť, že ide tiež o veľmi chutné korenie. V oblasti, kde raste, sa bez nej zaobíde máloktorá kuchyňa. Koreniacu zmes so senovkou zakúpite aj v našich obchodoch.

Nejde však iba o príjemnú vôňu a chuť - senovka grécka má účinky na trávenie, pomáha pri nadúvaní a pokrm, ktorý je s ňou okorenený, nám nebude ľudovo povedané ležať v žalúdku. 

Na správnu hladinu cukru a tuku v krvi

Jedným z potvrdených zdravotných účinkov senovky gréckej je udržanie správnej hladiny cukru a tuku v krvi. Môže sa to zdať ako maličkosť, ale práve tieto hodnoty majú na celkové zdravie veľký vplyv. V strednom veku, kedy už na sebe pociťujeme pôsobenie toho, ako dobre či zle sa stravujeme, by sme si hladinu cukru i tuku v krvi mali strážiť. Okrem toho môže senovka grécka ovplyvniť aj hladinu cholesterolu. 

senovka grécka

Pre mužov má senovka dvojitú výhodu

Prvou je, že obsahuje základné minerály na podporu mužského zdravia: horčík, vápnik a železo. Predovšetkým na pravidelný prísun horčíka by muži mali myslieť poctivo a každý ďalší zdroj sa počíta. Senovka je však bohatá na vlákninu na podporu dobrého trávenia a vitamíny skupiny B.

Podľa ľudových tradícii má senovka grécka účinky aj na samotnú mužnosť. Traduje sa, že naši dávni predkovia ju často využívali ako bylinné afrodiziakum pre mužov, ale aj pre ženy. To potvrdzuje fakt, že za afrodiziakum sa väčšinou považovali zmesi korenia so silnou arómou. To malo povzbudiť telo i myseľ a prekrviť dôležité orgány. Čo je na tom pravdy musíte zistiť sami – isté však je, že so senovkou vás čaká minimálne gurmánsky zážitok!

Táto bylina sa dnes využíva ako súčasť výživových doplnkov na podporu mužského zdravia. Je dobré doplniť ju aj o ďalšie rastlinné výťažky, pretože vďaka ich kombinácii dosiahnete komplexnejšie účinky. Senovku grécku obsahuje aj produkt ProMan Plus

 

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa