Doplnok stravy

Únavový syndróm – prečo ním muži trpia, a čím je chronická únava zapríčinená?

Stres, vyčerpanie, zlá nálada – kto by ich nepoznal. Únava je prirodzená vec, ktorou nám naše telo dáva signál, že potrebujeme zvoľniť. Ale čo keď sa dostavuje čím ďalej, tým častejšie, alebo nás vôbec neopúšťa?

Únavový syndróm – prečo ním muži trpia, a čím je chronická únava zapríčinená?

Chronický únavový syndróm je ochorenie, ktoré nie je ľahké odhaliť. Prejavuje sa totiž veľmi neurčitými príznakmi. Nespavosťou, únavou, podráždenosťou, skrátka sa človek necíti vo svojej koži. To, že sa s podobnými ťažkosťami stretávate, ale vôbec nemusí znamenať, že sa o únavový syndróm jedná. Na vine je dosť pravdepodobne vek, preťaženie z práce a hektický životný štýl.


Človek nie je robot

A nemôže celý život fungovať s rovnakým fyzickým aj psychickým nasadením, ako keď mal dvadsať rokov. Je prirodzené, že organizmus podlieha zmenám a starne, a že o pár desiatok rokov neskôr už na všetko nestačíte. Hlava by chcela, ale telo už nemôže. Riešením je zvoľniť a svoje telo povzbudiť správnymi živinami.


Výživa pre celé telo

Možno, že ste svoje telo roky trocha zanedbávali – pokiaľ fungovalo bez problémov. Teraz je na čase mu trocha dobiť baterky. A to ako vyváženou a výživnou stravou, tak pravidelným a primeraným pohybom. Ohromne dôležitá je v bojovaní s únavou očista mysli a zahodenie starých problémov. Z prírodných prostriedkov, ktoré na vyčerpanie a únavu platia, stojí za zmienku ženšen, senovka grécka a damiana. Práve tieto rastliny sú nakopávače energie, s mnohonásobne lepšími účinkami, ako má napríklad káva.


Zmeňte svoj životný štýl

Stála únava je dôsledkom dlhodobého vystavenia stresovým situáciám a preťaženia organizmu. Riešenie preto nepríde cez noc. Bohužiaľ pre mnohých z nás, základným krokom je, zbaviť sa škodlivých návykov, ako je fajčenie, pitie alkoholu a leňošenia. Pretože chronická únava nemá iba jednu príčinu, je dôležité pozrieť sa na svoju životosprávu z viacerých uhlov pohľadu. 

Pretože chronická únava je nepríjemný, ale veľmi nešpecifický príznak, ktorý doprevádza viaceré ochorenia, vyplatí sa navštíviť lekára. Zhruba od 40. roka života je naviac na čase začať sa o svoje telo starať viac, ako doteraz. To zahrňuje aj pravidelné preventívne prehliadky u lekára.

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa