Doplnok stravy

Potrebujete nejaké vitamíny na únavu? Vieme, na aké sa môžete spoľahnúť!

Máte po zime pocit, že už toho na vás bolo dosť, a zároveň je nejaká poriadna dovolenka v nedohľadne? Nie ste v tom sami. Strata energie a únava trápi veľa ľudí. Pomerne ľahko s tým zatočia vitamíny na únavu. Aké si vybrať, a kedy ich užívať?

Potrebujete nejaké vitamíny na únavu? Vieme, na aké sa môžete spoľahnúť!

Hrá úlohu v únave ročná doba?

Len do určitej miery. Iste poznáte pojem jarná únava. Skutočne platí, že sa u mnohých ľudí objaví po zime pocit vyčerpania a straty energie viac, než inokedy v roku. Je to dané viacerými faktormi. Zimné dni sú krátke, a noci dlhé. Dosť často sa stáva, že slnko nesvieti dni až týždne vôbec. Kto žije vo veľkých mestách, ocitne sa pokojne po celú zimu pod pokrievkou smogu, ktorým slnečné lúče neprejdú.

Pekné počasie pridáva na nálade, ale predovšetkým vďaka slnku získavame vitamín D. Ten posilňuje imunitu, ale má vplyv aj na našu psychickú pohodu. Ďalším dôvodom, prečo sme po zime trochu bez energie, môže byť celkový nedostatok vitamínov. Viac to platilo kedysi, keď boli k dispozícii len sezónne potraviny, a od októbra do apríla to znamenalo minimum čerstvého ovocia a zeleniny.

Vitamín C na únavu a vyčerpanie

Céčko je veľmi univerzálny vitamín. Pomáha podporovať imunitu, chráni naše bunky, podporuje tvorbu kolagénu v koži aj chrupavkách, a samozrejme pomáha k udržaniu celkovej fyzickej i psychickej kondície. Mnoho ľudí si myslí, že vitamín C nájdeme skoro vo všetkých potravinách, a preto nie je potrebné ho dopĺňať. To nie je tak celkom pravda - často by sme danú potravinu museli jesť na kilá, aby sme získali potrebnú dennú dávku vitamínu. Vitamín C je rozhodne dôležité dopĺňať minimálne od jesene do jari.

Vitamín D na imunitu

Áno, únava a psychický stav sú tiež otázkou celkovej imunity, a to v oboch smeroch. Psychika zhoršuje našu imunitu, a slabá imunita nám na nálade rozhodne nepridá. Ako z toho začarovaného kruhu von? S vitamínom D! Ten sa tvorí v našej koži, keď sa opaľujeme. Zhruba od októbra do apríla ale musíme vitamín D svojmu telu pridávať vhodným doplnkom stravy. Vitamín D je stavebným kameňom našej obranyschopnosti, ale má i mnoho benefitov: podieľa sa na normálnom stave kostí a svalov, pomáha ukladať vápnik do kostí, a tiež sa podieľa na kvalite zubov.

Aké vitamíny na únavu teda vybrať?

Ideálne je komplex vitamínu B, C, D a A. Každý totiž pôsobí v tele trochu inak a navzájom sa dopĺňajú, a pre najlepší efekt je dobré dopĺňať ich spoločne. Všetky vitamíny zapíjajte veľkým pohárom vody, a pokúste sa tráviť čo najviac času na slniečku. Pocit únavy čoskoro zmizne.

Dopĺňajte tiež minerály

Rovnako ako vitamíny na únavu dobre platia minerály. Pamätajte na pravidelný a dostatočný príjem horčíka, jódu a zinku. A nezabudnite - ak toho máte práve na práci viac, ako inokedy, alebo máte kopu starostí, potrebujete tiež zvýšiť celkový príjem živín. V strese a počas fyzického výkonu ich totiž telo spotrebováva viac.

ProMan PLUS+ balení

ProMan PLUS+

Prirodzená podpora testosterónu
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


Vaše komentáre

Vložte svoj komentár:

  • {{ myComment.createdAt }}

    {{ myComment.name }}:

    {{ myComment.text }}

  • {{ comment.createdAt }}

    {{ comment.name }}:

    {{comment.text}}

    • Zákaznícka podpora:

      {{ reaction.text }}

Vložte svoj komentár:

©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa